otrdiena, 2018. gada 20. novembris

Pepiju tikšanās Jelgavā 2016

Šāda veida (jancīga) velopastaiga pa Jelgavu notiek jau astoto gadu. Vienkārši krāsaini, jautrā kompānijā, ar velosipēdiem, pa sniegu vai dubļainām ielām...
Tā mēs iesākam jaunu velo sezonu, lai gan tieši nekad neesam noslēguši, jo braukājam līdz pēdējam, pat ziemā.... galvenais ir pareizs apģērbs un piemērots velo aprīkojums.
Īstenībā šī tradīcija aizsākās ar dzimšanas dienas svinēšanu pie dabas ar velo. Sākumā nelielā draugu (velomānu) kompānijā devāmies pa meža ceļiem ārpus pilsētas-pirmajos gados uz Kalnciemu, Ķemeru nacionālo parku, tad sākās mazāki izbraukumi, jo mājās saradās mazi bērni, bet tiem izaugot, atkal devāmies lielākos braucienos ap mūsu pašu pilsētu Jelgavu.
Tikšanās vieta: Jelgavas tūrisma centrs jeb kā tautā mīli iesaukuši pie Torņa.










Šogad pasākumā otro gadu piedalās arī jaunieši no Bauskas jauniešu centra velopulciņa.
Šajā gadā nolemts doties pāri pa Mītavas tiltu, tālāk pa Rīgas ielas veloceliņu uz Ozolniekiem,  tur mežā nedaudz paorientēties komandās, un tad uz trošu tiltu-tur vienmēr smuki, jebkurā gadalaikā.













 Tā kā no 2016.gada marta Pepijas velomānija mīt Latvijas keramikas telpās, tad pēc izbraukāšanās svaigā gaisā jābrauc baudīt dzimšanas dienas kliņģeris tieši turp.


Nav komentāru: